Medlemskapsinformation

Medlemsavgifter Arlanda MC

Enskild medlem1200:-
Familjemedlemskap1400:-
Stödmedlem500:-

Medlemsavgifter Arlanda RC

Enskild medlem700:-
Familjemedlemskap900:-

Inbetalning sker till bankgiro 241-4886

Medlemmar har möjlighet att arbeta ihop ett träningskort genom att hjälpa klubben på tävlingar och arbetsdagar

För att bli medlem gå till medlemsansökan!

Medlemsavgifter inkomna efter 1/12 inkluderar medlemskap efterkommande år.

Vilka fördelar har man som medlem i Arlanda MC?

Som medlem i Arlanda MC så har du många fördelar så länge du fullföljer det som förväntas av dig som medlem.

  • Du får träna på Arlanda MCs banor till lägre priser
  • Möjlighet att tjäna ihop till träningskort så att du får träna gratis på alla AMCs banor (läs mer under Träningskort nedan)
  • Köpa snygga klubbprodukter till rabatterat pris (se produkter här)
  • Få 50 % tillbaka på nationella tävlingsavgifter som aktiv medlem och om du kör med AMCs klubbtröja och innehar träningskort för innevarande år.
  • Kvitton och sammanställning skickar du före 15 dec. till kansli@arlandamc.se
  • OBS nedanstående information och kravet på hur du redovisar!
  • Mer info finns här. (Excelfil som måste laddas ner)
  • Delta i det tränarledda klubbträningar gratis
  • Delta i läger till subventionerade priser
  • Vara med i årets mest prestigfyllda tävling, KM

Vad förväntas av dig som medlem?

Arlanda MC är en ideell förening och klubben är beroende av dess medlemmar för att kunna drivas och fungera. För att alla ska kunna köra krävs att banan öppnas, kiosken bemannas och man flaggar av den uppdelade körningen på stora och mellanbanan. Därför förväntas varje medlem i AMC att bemanna kiosken en dag/år. I år kommer vi att ha två personer i kiosken vid varje helgtillfälle. Man kan skriva upp sig på valfri dag innan den 31 Mars varje år. Om man inte har skrivit upp sig innan dess så kommer man att tilldelas en kioskdag. Det är den uppskrivna personer som ansvarar för att banan hålls öppen den dagen. Om man får förhinder är man själv ansvarig att hitta en ersättare. Dyker man inte upp på sin kioskdag får man böta 1500:-

Skriv upp dig på kiosklistan här!

Generella instruktioner inför kioskdagen hittar man här!

Det finns en liten lista på folk som kan tänka sig att stå som ersättare för en kioskdag om man själv inte har möjlighet den dagen. Ersättning enligt överenskommelse. Listan hittar man här.

För aktiva medlemmar under 18 år åläggs kioskansvaret vårdnadshavaren, detsamma gäller för inarbetande av träningskort enligt nedan.

Träningskort

Träningskort för Arlandabanan kan endast arbetas ihop av fullgoda medlemmar.

Med fullgod medlem menas:

att man INTE har löst en licens för annan klubb.

att man betalat medlemskap för antingen familjemedlemskap eller ordinarie medlem, EJ stödmedlem.

För att erhålla ett träningskort krävs det att man har arbetet ihop 4 stycken aktivitetspoäng under året. Följande insatser är värda följande poäng:

Deltagande under hel tävlingsdag 2 poäng

Ansvarig för kioskdag (helg) 2 poäng (max 2 poäng räknas för kiosktillfällen per år)

Ansvarig för kioskdag (onsdag) 1 poäng (max 2 poäng räknas för kiosktillfällen per år)

Arbetsdag (8-13) 1 poäng

Man kan endast tillgodoräkna sig 2 poäng för utförda kioskdagar per medlem eller familj. Man får så klart stå fler kioskdagar under året, men man får endast 2 poäng för kioskdagarna man stått.

Står t.ex. 2 personer från samma familj samma kioskdag så får man bara tillgodoräkna 2 poäng för familjen, även om man bokat 2 platser.

Man kan stå 2 onsdagar (som ger 1 poäng verdera) och tillgodoräkna sig 2 poäng under året.

Det är också möjligt att tjäna ihop aktivitetspoäng genom att utföra någon annan uppgift under valfri tid. Vad en specifik uppgift är värd och avstämning när den är utförd kan man diskutera med bangruppen. Det är också möjligt att betala loss dom sista två poängen (om säsongen är slut och man endast kommit upp i två poäng) för 1000:-/poäng.

Man arbetar ihop träningskort i förskott, det vill säga man erhåller träningskortet året efter man tjänat ihop sina poäng.

Stödmedlem

En stödmedlem är en stödjande medlem i klubben och kan inte köra rabatterat, kan inte delta i samma utsträckning som en fullvärdig medlem på träningar, läger med mera. Däremot berättigar det att som stödmedlem deltaga på fysträningarna som brukar hållas i någon av Märstas gymnastiksalar under höst, vinter och vår. Detta kan också arbetas av genom att hjälpa till på en tävlingsdag som t.ex. flaggvakt eller annan viktig funktion. Det är då arbete i förskott som gäller, så man får sitt stödmedlemskap efter att man hjälpt till på en tävlingsdag.